• "Oamenii nu vin in terapie sa schimbe trecutul, ci viitorul lor ." Milton H. Erickson
  • "Oamenii nu vin in terapie sa schimbe trecutul, ci viitorul lor ." Milton H. Erickson

Servicii psihologice

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia este relatia dintre doi specialisti , unul este psihologul, specialist in metode si tehnici de terapie, iar celalalt este clientul, specialist in viata lui.

Terapia cognitiv-comportamentala are la baza teoria conforma careia exista o relatie intre ceea ce gandim, ceea ce simtim si comportamente.
In cadrul sedintelor de psihoterapie cognitiv-comportamentala accentul este pus pe problemele si factorii care influenteaza viata clientului. Puterea de a face schimbarea se afla in client iar psihoterapeutul genereaza cotextul in care poate avea loc aceasta schimbare.

In terapia cognitiv-comportamentala abordarea este centrata pe ”aici si acum”si presupune stabilirea unor strategii si obiective terapeutice care sunt observate si evaluate pe tot parcursul procesului terapeutic. Prin insusirea si utilizarea intre sedinte a noilor abilitati invatate, clientul continua terapia si in afara cabinetului ceea ce-i va da un grad de libertate si incredere ridicat.

Psihoterpia sistemica pleaca de la premisa ca familia si/sau cuplul sunt un sistem, fiecare parte este esentiala si este legata de celelalte parti. Interdependenta dintre parti conduce modul in care sistemul functioneaza iar daca una dintre ele sufera o schimbare, aceasta se va rasfrange asupra celorlalte.

Scopul psihoterapiei sistemice este de a schimba tiparele disfunctionale ale familiei pentru a fi inlocuite cu unele functionale.