• "Oamenii nu vin in terapie sa schimbe trecutul, ci viitorul lor ." Milton H. Erickson
  • "Oamenii nu vin in terapie sa schimbe trecutul, ci viitorul lor ." Milton H. Erickson

Despre mine

Pasiunea pentru psihologie am descoperit-o in perioada adolescentei. Eram fascinata de felul in care, dirigintele meu, profesor de psihologie, reusea redefineasca si sa construiasca in noi puterea de a ne accesa resursele. Asa s-a nascut admiratia pentru profesia de a fi psiholog…Alina Carlan.

Astfel, alegerea de a deveni psihoterapeut a venit din credinta, ca pot oferi sprijin oamenilor, ca pot fi cu ei in momentele dificile din viata lor avand o atitudine suportiva, pozitiva si un grad de acceptare neconditionat.

Psihologul poate fi numit “doctorul sufletelor”. El stie sa asculte, stie sa faca din gandurile negative ancore pentru deprinderea gandirii optimiste, rationale, stie ca un comportament poate fi schimbat in conditiile in care tema comportamentala rezoneaza cu persoana.

Impreuna putem gasi solutii pentru a depasi momentele dificile din viata,putem gasi raspunsuri intrebarilor fara raspuns, invatam sa ne cunoastem pe noi insine si sa acceptam ceea ce suntem. Acesta este momentul in care incep sa apara schimbarile semnificative.

Studii :
Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Titu Maiorescu
Master de Psihologie scolara si consiliere educationala
Formare in psihoterapie cognitiv- comportamentala
Competente in psihoterapie sistemica de cuplu si familie